فرش خاطره ، متنوعترین مکان برای دیدن و پسندیدن فرش است. انواع فرشهای ماشینی، کلاسیک و فانتزی در این شهر، چشمنواز و رنگارنگ، در برابر نگاههای ماست. تمرکز بر انواع برندهای معتبر و مطرح ایرانی در زمینه تولید فرش ماشینی و نیز برخورداری از کاملترین مجموعهی انواع فرشهای فانتزی وارداتی از کشورهایی نظیر ترکیه، هند، بلژیک و… چشماندازی تماشایی از هنر فرش ایران و جهان آفریده است؛ و آن قدر طرحها، رنگها و نقشها گوناگون و متنوعند که زیبادوستان و مشکلپسندان تنها با یک بار مراجعه، مطلوب خود را پیدا میکنند و در سریعترین زمان، درب منزل تحویل میگیرند.
از ویژگی های ما
فرش ایرانی، شعری بلند و آسمانی است، شعری خاموش که به صد زبان در سخن است که مرا رازی هست و معنایی. هر گره من گرهگشایی و هر نقش من نشانگر تمنایی است. خوشا دیدار این هنر ایرانی در باغی سراسر نقش و رنگ، در شهری همه نور با نام فرش خاطره.
گفتن ندارد که فرشهای عرضه شده در فرش خاطره،کیفیتی دارند تایید شده از سوی تولیدکنندگان شاخص داخلی و خارجی.
این فرشها بیواسطه از تولید به عرضه آمدهاند و از این منظر قیمتی مناسب دارند
و شایستهی مصرفکنندگان خوش سلیقه و زیباپسند هستند.
نوع رنگ لاکی مورد استفاده و همچنین سبز خاص قالی بختیاری از مهمترین ویژگی رنگهای فرش این استان است که با سایر موارد مشابه در دیگر فرشهای ایران تفاوت دارد. رنگهای مورد استفاده در این قالیها بیشتر در زمینههای قرمز٬ آبی روشن٬ آبی سیر٬ سبز٬ نارنجی و زرد است.
در گذشته زنان عشایر بختیاری در اوقات خاص یا هنگام جابهجاییهای سالانه خود گیاهان رنگدار طبیعی را جمعآوری و خشک میکردند. سپس با شناختی که از خاصیت رنگ دهی آنها داشتند٬ آنها را در آب جوشانده و مایه رنگین آنها را استخراج کرده و همراه با دندانه آب انار ترش مورد استفاده قرار میدادند و رنگهای با ثباتی به دست میآوردند. امروزه متأسفانه رنگهای باثبات گیاهی جای خود را به رنگهای درخشان ولی بیثبات شیمیایی دادهاند. این روش رنگرزی باعث تندی رنگهای خامه میشود. در بعضی موارد برای کاستن شدت تندی و پختگی رنگها، از خاکستر استفاده میکنند.
استفاده از رنگ برای پر کردن فضاهای خالی به جای نقش است که با به کار گیری رنگهای دارای هارمونی و هماهنگی با طرح فضاهایی خاص قرابتی زیبا بین طرح و رنگ ایجاد میشود. چنین فنی را در طرحهای زیر خاکی جدید میبینیم.
به کار گیری سایه روشن نو آوری دیگر در فرش تبریز، به کار گیری سایه با استفاده از رنگ است. استفاده نا محدود از رنگهای هم خانواده و ایجاد سایه روشن باعث القای عمق میشود. از ویزگیهای دیگر تعادی بین رنگهای سرد و گرم بودهاست که وجود این سایه و روشنها در گلها و متن حالتی برجسته به نقوش میدهد. این روش توانسته گلها را طبیعی تر کرده و به سبک رئال (واقع گرایانه) نزدیک تر نماید.
دور گیری به کارگیری ابریشم سفید و رنگی به منظور دور گیری گلها و برگها از دیگر ویژگیهای فرش تبریز بودهاست.
دار مورد استفاده در اصفهان و توابع، دار عمودی است. وجود چوب دیگری به نام پله پیچ که از میان نخهای چله پائینی عبور میکند و به وسیله سیمهای فلزی به زیر دار متصل میشود از امتیازات این دار است. در مراحل نهایی بافت و پایین کشی قالی و زمانی که به واسطه کوتاهی چلهها، عمل گره زدن چلههای بالایی به سردار میسر نیست، با انتقال چوب پله پیچ به بالا و عبور چلههای بالایی از میان آن و اتصال این چوب به سردار به کمک سیمهای فلزی بافت قالی ادامه مییابد. این عمل برای بافنده این امکان را فراهم میسازد تا بدون تغییر مکان به بافت بقیه قالی ادامه دهد. در بافت بخشهای ساده، معمولاً از گره جفتی استفاده میشود و قسمتهای ظریف با گره تکی پر میشود. برخی بافندگان در بافت قسمتهای ظریف نقشه، از خامههای ظریف تری استفاده میکنند و خامه ضخیم تر را در بافت زمینه ساده و بخشهای یکنواخت به کار میبرند. در نتیجه بخشهایی که با پرز خامه ظریف تر بافته شده، به پایین زدگی دچار میشود. تار وپود فرشهای اصفهان از پنبه و گاه از پشم است، تار و پود قالیهای ابریشمی اصفهان از ابریشم میباشند. قالیهای زر بفت اصفهان یادآور قالیچههای پولونز که تار و پودشان از نخهای گرانبهاست میباشد.